fbpx
La realitat de les alarmes

 

Vols protegir-te dels lladres i penses que les alarmes són una bona opció, però el cert és que tenir una alarma pot ser desastrós per a la teva economia i per a la teva seguretat.

El cert és que pel 80% dels nostres clients tenir una alarma és la última recomanació per a evitar un robatori.

Descobreix en aquest article tot el que necessites saber de les alarmes i dels seus costos ocults.

Què és una alarma?

“Un sistema d’alarma és un element de seguretat passiva. Això vol dir que no eviten una situació anormal, però sí que són capaços d’advertir d’ella, complint així, una funció dissuasiva enfront de possibles problemes.” href=”https://ca.wikipedia.org/wiki/Sistema_d%27alarma” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>Wikipedia)

Del que podem observar que una alarma no pot evitar un robatori, simplement té una funció dissuasòria i en el millor dels casos limita el temps que un lladre estarà a l’immoble.

T’estaràs preguntat, si no són la millor opció, perquè hi ha tantes alarmes i tants anuncis a la ràdio, premsa, internet…

La resposta és molt senzilla: és un negoci molt rentable per a empreses que ofereixen sistemes estandarditzats a gran escala.

Per a que una alarma pugui avisar a la policia és imprescindible que la instal·li una empresa de seguretat homologada i que tingui un manteniment, pel que darrere d’una alarma sempre hi haurà quotes.

Cuotas de las alarmas

Aquesta és la raó per la que centenars de clients al nostre país tindrien millor protecció invertint en elements de seguretat física i a més estalviarien milers d’euros.

Si, com ho sents, una alarma bàsica subjecta a quotes pot arribar a costar 500€ cada any, això fa que la inversió en una porta cuirassada certificada s’amortitzi en aproximadament 4 anys.

Tingues en compte que amb una alarma hauràs de seguir pagant any rere any per a mantenir el servei, mentre que una porta no està subjecte a quotes. Recorda a més que una alarma no pot evitar un robatori, mentre que la porta si.

Arribats a aquest punt hem d’aclarir que una alarma pot ser un element de protecció adient en determinats casos, de fet nosaltres mateixos les instal·lem quan les necessitats del cient així ho requereixen.

Quan és recomanable una alarma i quan no ho és?

El primer a considerar és que els elements de seguretat física (portes, panys, caixes fortes, reixes…) suposen una barrera entre els objectes que volem protegir i els lladres.

És per aquesta raó que en un immoble si tenim els accessos protegits, estem creant una barrera física que impedirà que un lladre entri:

  • Portes de vivendes: L’ideal és disposar d’una porta blindada o cuirassada que compti amb un pany de seguretat certificat contra el robatori, amb claus que no es puguin manipular.
  • Finestres: Tot i que hi ha finestres que compten amb tancaments de seguretat, és recomanable disposar a més de persianes de seguretat o reixes segons el cas, sobre tot si aquestes finestres tenen fàcil accés des de l’exterior.
  • Altres punts d’accés: Con són les portes de garatge o lluernes que també han de considerar-se, en aquest cas la seva protecció s’haurà d’estudiar en funció de les característiques de cada cas.
  • Locals comercials: També poden disposar d’elements de protecció en els accessos, ja sigui mitjançant persianes de seguretat, vidres reforçats i claus amb combinació exclusiva

En conclusió:

  • Si la teva vivenda té un únic accés (la porta principal), el recomanable és que disposis d’una porta de seguretat perquè no només tindrà una funció dissuasòria, sinó que també et protegirà activament dels lladres.
  • Si la teva vivenda té més d’un accés, un cop protegida la porta principal, valora la possibilitat de protegir la resta d’accessos mitjançant elements de seguretat física i com a últim recurs instal·la una alarma.
  • Si vols protegir un altre tipus d’immobles (local comercial, nau industrial) el recomanable és sol·licitar assessorament a una empresa que pugui oferir-te solucions de seguretat física i de seguretat electrònica.

A més d’elements de seguretat física pots disposar d’una alarma, però sempre serà un extra, i ja saps que una alarma per si sola no pot evitar un robatori.

Recorda que les alarmes oferides de forma estandarditzada són un gran negoci per a les empreses que les venes, però et sorprendrà saber la fiabilitat i eficàcia d’aquests equips.

 

Si tens una alarma i vols veure el que pots estalviar-te amb una porta cuirassada Fichet, només has d’omplir el formulari que tens a continuació i t’informarem sense compromís.