fbpx
Protegeix-te dels lladres quan te'n vas de vacances.

Cada cop queda menys, comptes els dies i quasi les hores que falten per a desconnectar i passar uns dies allunyat de les exigències del dia a dia.

Ja sigui una escapada de cap de setmana, o les desitjades vacances, qualsevol època de l’any és bona per marxar.

Però recorda que mentre estàs fora deixes enrere moltes altres coses, que tot i que no necessites pel viatge vols tenir-les de nou al teu cantó quan tornes.

Per a fer-te la tornada més fàcil i evitar desastres hem creat la guia definitiva per a que el teu domicili estigui segur.

Et revelem com fer-ho amb aquests 12+1 consells de seguretat, que com veuràs són tant fàcils d’aplicar que segur que els segueixes utilitzant fins i tot quan tornis.

1 – Demana que et recullin la correspondència:

Això és molt recomanable si marxes força dies perquè evitaràs donar pistes als lladres a peu de carrer.

2 – Evita tancar totes les persianes:

L’ideal seria disposar d’un sistema automàtic que les obri i les tanqui en funció del dia i l’hora, simulant la presència de persones a la vivenda.

3 – Utilitza endolls programables:

Els pots comprar a qualsevol ferreteria per a que s’encenguin llums a diferents hores i estances.

4 – No deixis missatges al teu contestador:

Ja sigui al teu telèfon de casa o al mòbil no diguis que te’n vas, l’ideal és que utilitzis el desviament de trucades per a respondre sempre.

5 – No ho diguis a tot el veïnat:

És bo que els teus veïns més propers sàpiguen que no estaràs per si escolten o veuen alguna cosa estranya, però tampoc fa falta que se n’assabenti tota la comunitat.

6 – Evita les xarxes socials:

Et recomanem que esperis a la teva tornada per a penjar fotos i explicar amb pèls i senyals la teva experiència.

7 – Molt de compte amb les marques:

Demana a una persona de confiança que vagi de tant en tant a la porta per a comprovar que els lladres no hagin deixat cap marca.

8 – Tanca amb clau:

Aquest és un consell universal, mai marxis de casa tancant només de cop, encara que sigui per anar a la cantonada.

9 – Tanca bé totes les finestres:

L’ideal és que tinguis protegits tots els accessos amb element de seguretat com són reixes o ballestes.

10 – Guarda els teus objectes més preuats a un lloc segur:

És convenient que guardis de forma habitual aquests objectes a una caixa forta, recorda que els lladres coneixen els amagatalls més habituals..

11 – Fes un inventari:

Recopila les dades dels teus objectes de valor en un inventari amb el número de sèrie, marca, model i fotografies.

12 – Si tens alarma, connecta-la a policia:

Una alarma que no avisa a ningú no serveix per a res, per a que sigui efectiva has de connectar-la a una central receptora per a que la policia tingui avis en cas de robatori.

13 – Utilitza el sentit comú:

Aquest és el consell més important, si ho penses aquestes mesures de seguretat són bastant lògiques, adapta-les a la teva experiència i a les teves necessitats.

Si tot i seguir aquestes precaucions ets víctima d’un robatori amb força al teu domicili, comunica-ho com abans millor a la policia. Trobaràs els passos i recomanacions directament al web dels Mossos d’Esquadra.

 

Si tens qualsevol dubte o consideres que la seguretat de la teva vivenda ha de millorar, escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu per a assessorar-te sense compromís.