fbpx
Alerta, en seguretat no tot és el que sembla.

Per desgràcia està a l’odre del dia, a les notícies és habitual descobrir com milers de productes i marques no són el que semblen.

I ofereixen informació enganyosa o són productes que pretenen confondre als consumidors.
Això, encara que sembli mentida també passa amb els panys i portes de seguretat.

Descobreix en aquesta guia el que necessites saber per a que no et donin gat per llebre, aquesta és la única manera que puguis confiar en que casa teva està protegida dels lladres.

Hem agrupat en tres categories les males praxis del sector. Que no t’enganyin els seus títols perquè el que ve a continuació és un espectacle digne d’una novel·la negra:

1 – ELS ILUSIONISTES:

A aquest apartat s’inclouen els productes que prometen o especifiquen unes qualitats que no compleixen o ho fan molt deficientment.

Això és possible perquè s’emparen en buits legals o en normatives ambigües.

L’exemple més sorprenent és el fet que a Espanya no existeix una normativa d’obligat compliment per a determinar si un bombí és ANTIBUMPING.

Això ens porta a que un dels bombins que els lladres obren més sovint amb el mètode Bumping, especifiqui a la seva caixa el text: “Protecció ANTIBUMPING”.

2 – ARA EM VEUS, ARA NO EM VEUS:

És de vital importància saber qui hi ha darrere de les marques, perquè és notòria l’existència de marques que prometen unes característiques i qualitats dels seus productes però que con compten amb la infraestructura necessària.

A aquest apartat incloem les marques que no disposen de fabricació pròpia ni de departament d’I+D i comercialitzen amb un altre nom i un preu més elevat que l’original..

Aquest fet no seria tant greu si la pròpia marca ho mostrés sense més, però l’habitual és que ometin aquesta dada, fent creure als seus clients que disposen d’una infraestructura inexistent i per tant tampoc controlen la fabricació i qualitat que prometen.

A aquest grup també s’inclouen les marques que simplement acoblen productes a la seva conveniència i/o fabriquen alguns elements, fent un puzle que dificulta tenir unes garanties de durabilitat, qualitat i sobre tot de resistència.

3 – LA BOMBA DE FUM:

I per últim, però no menys inquietant, trobem les marques (tant les que tenen fabricació pròpia com les que no) que amaguen la realitat dels seus productes darrere de normatives que utilitzen a la seva conveniència.

Recorda que a Espanya no existeix una normativa de seguretat que sigui d’obligat compliment pels panys i portes de seguretat, pel que cada fabricant pot acollir-se a la normativa que més li convingui.

Aquest és el cas de la normativa EN1627 molt utilitzada pels fabricants de portes cuirassades i de la que s’extreu la “Clase”.

Aquesta norma en concret determina la resistència davant d’un intent d’agressió a l’estructura de la porta, això vol dir que contra més gran sigui el grau, més integritat estructural té la porta en front d’atacs amb violència.

El que s’ha de saber és que aquesta norma passa de llarg a l’avaluar la resistència del panys, per tant els lladres poden obrir una porta amb la més alta de les “clases” sense eines complexes i quasi sense fer soroll, descobreix com en aquest article.

La crua realitat:

Amb la informació anterior és fàcil que imaginis una marca que anuncia unes característiques i qualitats molt elevades recolzant-se en una promoció digne de la campanya del telèfon intel·ligent més avançat.

Que s’empara en normatives que de poc serveixen en cas d’intents de robatori reals, que no fabrica res i simplement acobla alguns elements entre els que pot trobar-se un bombí ANTIBUMPING de dubtosa eficàcia.

Terrorífic, doncs has de saber que en seguretat això està a l’ordre del dia.

¿I ARA QUE?

Aquest article té un propòsit molt concret: que prenguis consciència que per a millorar la seguretat de la teva porta has de preguntar tot el que faci falta fins que sentis que el fabricant i l’instal·lador et donen la confiança que necessites i estàs buscant.

No fa falta dir que Fichet és un fabricant que desenvolupa la seva pròpia tecnologia i, fruit d’això disposem de productes com les claus de màxima seguretat 787-Z i F3D, entre altres innovacions.

Així mateix produeix les seves portes i panys a la seva fàbrica ubicada a Europa (França), que compleix amb exigents controls de qualitat (ISO 9001) i promou una gestió mediambiental responsable (ISO 14001).

I per si fos poc sotmet els seus productes a proves reals de resistència realitzades per organismes independents (Norma A2P).

 

Si tens qualsevol dubte o consideres que la seguretat de la teva vivenda ha de millorar, escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu per a assessorar-te sense compromís.