fbpx
Pros i contres dels panys supletoris

És habitual que els clients que volen millorar la seva seguretat ens consultin la possibilitat d’instal·lar un segon pany a la porta d’entrada.

Aquesta és una opció a tenir en compte, però tot i que té les seves avantatges està plena de limitacions i inconvenients que has de conèixer per a evitar una mala inversió.

A aquest article et mostrem tot el que necessites saber dels panys supletoris i com millorar la seguretat de la teva porta.

El primer a valorar és la seguretat de la teva porta actualment, per això respondre a aquestes preguntes et serà de gran ajut:

Porta:

  • ¿La porta és blindada?
  • ¿Las frontisses tenen pivots anti palanca?
  • ¿L’estructura (fulla + bastiment) es troba en bon estat de conservació?

Pany i clau:

  • ¿Quants pestells/punts d’ancoratge té el teu pany?
  • ¿Quin tipus de clau tens?
  • En el cas que el teu pany sigui de bombí, hi ha escut protector a l’exterior?

Ara ja saps amb més detall la qualitat i resistència de la fulla, en el cas que la teva porta sigui blindada, tingui frontisses amb pivots anti-palanca i es trobi en bon estat de conservació, és una bona candidata per a invertir en la millora d’un bon pany.

Pel contrari si no és blindada o el seu estat de conservació no és adient, és recomanable que la substitueixis sencera perquè no et compensa gastar un euro en ella.

En quant al pany, tenint en compte que la qualitat i la resistència varia molt segons el fabricant , si té un mínim de 3 punts d’ancoratge, la clau és de seguretat i el bombí té escut exterior per a protegir-lo, pots valorar la possibilitat d’instal·lar un pany supletori.

Et recomanem que llegeixis el nostre article la sorprenent veritat sobre els panys i les claus per a saber la resistència del teu pany i clau actual.

¿Quin pany supletori és millor?

Com el seu nom indica, un pany supletori s’afegeix a la porta per a complementar la resistència del pany principal, tingues en compte que per definició els panys supletoris tenen una resistència molt més baixa que el pany principal.

És per aquesta raó que un pany supletori aguantarà poc els embats d’un lladre que hagi manipulat el pany principal.

A grans trets la gran avantatja d’un pany supletori és dificultar “la feina” a un lladre que pretengui manipular les claus, perquè obrir dos panys li suposarà el doble de temps.

EL TRUC:

L’ideal és que el pany supletori sigui d’un tipus de clau totalment diferent a la del pany principal, per exemple si un pany té clau de punts, l’altra pot tenir clau de gorjes.

Això es deu a que els lladres que manipulen les claus acostumen a especialitzar-se amb un tipus de clau, pel que si es troben amb dos tipus de clau diferents és més provable que passin de llarg.

ELS INVONVENIENTS:

T’estaràs preguntant, si és tant senzill com això, a què espero a instal·lar un pany supletori?

Doncs bé, has de saber que també té els seus inconvenients, deixant de banda que en el mercat existeixen molts tipus de pany supletoris i qualitats diferents. (Fichet també disposa d’un pany supletori tipus forrellat amb clau d’alta seguretat 787Z).

El principal problema és la comoditat, perquè per a que sigui efectiu has de tancar amb clau dos panys a l’hora, tant si surts com si estàs a casa.

L’experiència demostra que en el 90% dels casos, només s’utilitza el segon pany quan els clients tenen previst estar fora de casa força temps, deixant-lo sense tancar durant al rutina del dia a dia.

És molt habitual que els robatoris es produeixin en horaris o dies que a priori no semblen els més propicis. Per exemple al migdia, un dia entre setmana. Això es deu a que com saps un lladre necessita pocs segons per obrir una clau convencional.

A més en molts casos els lladres coneixen els hàbits de les persones i aprofiten quan baixen a comprar al supermercat o quan fan alguna cosa rutinària en el dia a dia, uns amb uns pocs minuts en tenen prou per al seu propòsit.

LA SOLUCIÓ DEFINITIVA:

Si el que vols és millorar la seguretat i no haver de preocupar-te de la incomoditat de tancar amb dues claus, la solució és instal·lar un pany d’alta seguretat Fichet amb clau certificada contra el robatori.

Un únic pany Fichet a la teva porta és suficient per a protegir-te dels lladres de forma definitiva i totalment efectiva, són tant fàcils de fer servir que amb una sola volta tens el màxim nivell de seguretat tant si estàs a casa com si has de sortir.

 

Si tens qualsevol dubte o consideres que la seguretat de la teva vivenda ha de millorar, escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu per assessorar-te sense compromís.