fbpx
Lladre amb palanca abans de forçar una porta

Desenes de clients ens demanen cada any que els instal·lem barres antipalanca, la nostra resposta en el 95% dels casos és sempre la mateixa.

Així de clar i sense anestesia, hi ha productes de seguretat populars o que estan de moda però que tenen un cantó fosc que has de conèixer .
Descobreix en aquest article les raons per les que no els recomanem i quins són els riscos i perills que amaguen.

Barres Antipalanca:

El seu nom es presta a confusió perquè el normal és creure que una barra antipalanca millorarà la seguretat de la porta d’entrada. Pot que d’entrada a tu també et sembli un bon producte, però segur que després de llegir aquestes línies la teva opinió canviarà dràsticament. El primer de tot és recordar-te que les barres antipalanca són un element d’acer que es col·loca en els dos laterals de la porta amb la idea de fer-la més resistent a les palanques. puerta-con-barra-antipalanca Anem per parts, com saps una palanca és una barra d’acer que s’introdueix en el lateral de la porta entre el bastiment i la pròpia fulla, la idea és fer pressió per a que la porta cedeixi i s’obri arrencant els elements d’ancoratge (pestells, frontisses,…). A la majoria de portes blindades, tant el bastiment com la fulla són de fusta, pel que a l’introduïr la palanca, part de la força es perd perquè la fusta es va trencant. D’això es deriva una pèrdua d’eficàcia de la palanca ja que no té un punt de suport ferm on aprofitar al 100% la seva capacitat de forçament . Contràriament, si hi ha barres antipalanca, i tot i que a priori sembli que l’espai és tant petit que no es podria introduïr una palanca, l’experiència demostra que una falca és suficient per ampliar aquest espai. Un cop introduïda la palanca, la pròpia barra es converteix en el seu còmplice per dues raons:
  • Per un cantó suposa un punt de suport ferm, pel que s’aprofita tota la força de la palanca.
  • Per una altra banda la barra reparteix la força exercida per la palanca a tot el pla de la porta, ampliant la seva capacitat de forçament.
Hem d’aclarir que el problema causat per tenir barres antipalanca serà més gran contra menys resistència tingui el pany i la porta a aquest tipus d’efracció.

¿Què fer si ja tens una barra antipalanca a la teva porta?

Com saps, l’ideal en el 95% dels casos és no tenir-la, de fet només seria acceptable si la barra tapa algun desperfecte important o si és imprescindible per a que la porta i el bastiment ajustin bé, evitant la llum i l’aire. Tot i això, si a la teva porta hi ha barres antipalanca la millor solució és que verifiquis si el teu pany té un mínim de 3 punts d’ancoratge i les frontisses tenen clavilles que s’introdueixen el el bastiment. Si penses que és necessari canviar el pany, és important que tinguis en compte el que expliquem en aquest article: “la resistència dels pestells pot variar molt segons cada fabricant, encara que estèticament semblin molt similars”.

Altres porductes de seguretat poc recomanables:

Com en tot, la seguretat no escapa a modes, pel que cada any apareixen desenes de productes “revolucionaris” que diuen ser la solució definitiva contra els lladres. Abans de seguir, et recordem que Fichet és un referent inqüestionable en innovació, de fet hem sigut els creadors d’elements de seguretat tant extesos com les portes cuirassades i els panys amb diversos punts d’ancoratge. pel que la innovació està dins el nostre ADN. Dit això i tornant a l’article, ens centrarem en els panys invisibles o panys que s’obren amb teclats o claus de proximitat. En el cas dels panys invisibles, a priori pot semblar bona idea el fet que el lladre no tingui in bombí per a manipular. Però tingues en compte que és simplement un pany supletori i per tant té els mateixos pros y contres. A més funcionen amb piles i comandaments, i tot i que per norma general tenen una pila de reserva, si falla alguna cosa i et quedes al carrer, obrir-la causarà per força danys a la porta. En la mateixa línia ens trobem amb els panys que s’obren amb codis o targetes de proximitat. Si no tenen també un bombí mecànic, en cas d’avaria o fallida del subministrament elèctric i/o bateries, obrir la porta només serà possible fent danys.  

Si tens qualsevol dubte o consideres que la seguretat de la teva vivenda ha de millorar, escriu-nos i ens posarem en contacte amb tu per a assessorar-te sense compromís.